mandag 15. juli 2013

Isle of Man

byen vi besøkte på denne uavhengige øya Isle of Man var Douglas. Her bor ca 35 000 av de 75 000 som bor på Isle of Man. For å få lov til å flytte til denne øya kreves det at man har fått seg jobb eller har nok penger til å klare seg selv. Det finnes ikke univeritet eller andre høyskoler her så etter videregående skole må alle som skal studere videre reise herfra , men får dekket mye av videre skolegang av øya. Finans og shipping er det som troner øverst her på øya og med bare 10% selskapsskatt .....Som dere vil se av bildene er Douglas en nydelig by. iflg lokalbefolkningen for det meste alltid vind og ganske ofte regn så vi var heldige med dagene vi hadde her:)som dere også vil se er det store forskjeller på høyvann og lavvann , 6 m i forskjell.
Her gjelder det  å ta med seg "lorten" 
Lav vann
Samme plassen på høyvann
Snuppaa med gult i masten
Var utrolig flinke til å pynte byen med blomster
Flotte promenade, laaang....
Skiltene i parken var laget av mosaikk
Han her satt alltid på plass:)
Broen måtte opp for å få oss inn og i dokk slik at vi lå trygt for tidevannet:)

4 kommentarer:

 1. Ser heilt fantastisk ut. Og bare godvær.. Håper det fortsetter. Dere må være like flinke til å legge ut bilder fremover også. Vi følger med..:)

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. Ser ut som dere har det kjempefint. God tur vider

  SvarSlett
 3. Hei! Kjekt å se at dere har kommet dere trygt og godt til Galicia. - Jeg har vært mange ganger i Holyhead for å ta ferja til Irland. Der snakker mange enda walisisk. - Dere bør absolutt leie en bil og kjøre litt rundt i Galicia. Det er den flotteste delen av Spania. Det er der det er grønnest og mest frodig. Carmen Kanestrøm kommer fra en liten koselig fiskelandsby litt øst for dere, Luarca. Santiago de Compostela skal jo ses. Det er mange veldig koselige små havnebyer nedover kysten som f.eks inni "Ria de Arousa" bukta. Kos dokke vidare. Gøy å fylla me dokke. Halfdan

  SvarSlett
 4. Margareth var veldig stolt av å få besøk av dere. Hun var på telefonen til Colin med det samme. "Nice gesture."

  SvarSlett