tirsdag 23. juli 2013

Kysten av sør England, kryssing av Biscaya:)

Ô

Fra Isle of Man gikk turen videre til kysten av sør England. Etter  45 natutiske mil med flott seilevær ankom vi den engelske småbyen Holyhead:) liten koselig by med engelsk særpreg. Fikk sett oss godt om og en tur til fjells ble det også:) kysten videre er nokså ensartet med rette klipper til havet med grønne enger over. Inni mellom var det også små sandstrender men lite båter og folk å se , selv i det nydelige været vi hadde. 
245 nautiske mil senere, da med stopp i Milford, kommer vi til Panzane 19.juli ,
 og utgangspunktet vårt for kryssing av Biscaya. Med bare et lite stopp her for sjekking av værvarsel for de neste 4 døgn og litt proviantering legger vi ut på vår første store hav seilas som er 427 nautiske mil og beregnet til ca 3 døgn , målet er La coruna i nord spania. Den 22 juli kl 14 Er målet nådd og vi har igjen fastland under bena:) Biscaya er kjent for å ha litt urolig farvann , men må ha vist seg fra sin beste side, vi hadde en silkeseilas over, nok litt forlite vind iflg kapteinen:) på overfarten hadde vi som bildene viser stadig besøk av store flokker med delfiner, en flott opplevelse.
Holyhead
Fra gammelt av rehab. For soldater. I nyere tid hotell som brant i begynnelsen av åttiårene. Planen er nå å restaurere bygningen og gjøre det til et museum.

Legger i vei på fjell tur
Gikk stadig oppover
Bra stigning
en av de 7? Tror ikke det...
På toppen:)
 Milford 
Vi forlater panzayne og er klar for kryssing av Biscaya
Fikk stadig besøk av store flokker med delfiner, de dukket plutselig opp, lekte seg litt rundt båten og så plutselig bestemte de seg for..og borte var de...Fasinerende å se hvor samstemte de var
En passasjer som trengte en kvil..
Det var veldig lite vind...så nå må Genakkeren opp:)
Solnedgangen...hadde mange slike
Middag..hmmm..godt vi ikke baserte oss på fisk, vi hadde sultet:)


Langt til havs, alltid godt med en god middag
Endelig land..La Coruna , målet for etappen er nådd:)


1 kommentar:

  1. Endelig land?
    Trodde seilbåt skulle være på havet.:-)
    Går alt bra, og alle systemer oppe og går?

    SvarSlett